Vuur van Verandering

Date: 
Sunday, 16 May, 2021 - 13:00 to 18:00
Pricing: 
€ 25,00 voor leden en € 55,00 voor niet leden
Members only: 
No (all Atos employees)
Children allowed: 
Yes
Minimum age: 
12

Vuur van Verandering

Kom jij met FUNology ijzer smeden met je eigen handen samen met Vuur van Verandering? Wil jij iets unieks met FUNology ondernemen en een zelfgemaakt, ijzeren kunstwerk creëren en mee naar huis nemen?
 
De impuls van VUUR VAN VERANDERING komt voort uit wat de activiteit van smeden bewerkstelligt bij degene die het ambacht beoefent. Tijdens het smeden vindt er een omvorming plaats, zowel in het ijzer dat verandert van vast naar plastisch, als in de mens die aan het smeden is. Je werkt met het oerelement vuur, waarin het ijzer door de grote hitte tot gloeien wordt gebracht. De mens legt op het juiste moment met gerichte slagen het hete ijzer zijn wil op en vormt het om tot een voorwerp of werktuig. Daarvoor moet je veel in jezelf aanspreken: geduld, concentratie, wakkerheid, durf en wilskracht. Bij het smeden is je bewustzijn volledig bij het gloeiende ijzer en de zware hamer in je hand, op het juiste moment kom je in actie en breng je je slagen toe op precies de juiste plek. Dit proces werkt vitaliserend op de levenskracht. Na afloop is de voldoening groot en je voelt je een beetje een ander mens.
 
De workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die op zoek zijn naar een pure ervaring die echt iets met jou doet.
Inschrijving sluit op 2 mei en vol=vol! Als het event vol is, is er alleen een plaats op de reservelijst mogelijk door een mail te sturen aan funology@atos.net. De FUNology-crew zal na sluiting van de inschrijving een sessieindeling maken en de ingeschreven deelnemers op de hoogte stellen.