Online workshop Haiku schrijven

Date: 
Saturday, 15 January, 2022 - 19:30 to Thursday, 31 March, 2022 - 23:45
Pricing: 
€25,-
Members only: 
Yes (members only)
Maximum tickets or persons per subscription: 
1
Children allowed: 
Yes
Minimum age: 
0

Online workshop Haiku schrijven

Inhoud: Wereldwijd schrijven honderdduizenden dichters haiku’s. Het schrijven van een haiku laat je – heel mindful – vertragen en aandachtig kijken. 
 
Tijdens de vier lessen die deze cursus omvat, buigen we ons over alle aspecten van de haiku. We verdiepen ons in dit boeiende genre dat fundamenteel verschilt van de westerse dichtkunst en dat toch bijna iedereen aanspreekt door zijn universele thema's. We kijken naar de vorm en naar de geschiedenis. We leren van de meesters, Japanse en andere. Wie eenmaal haiku's gaat schrijven, begint op een andere manier te kijken naar de omgeving. Haikudichters beheersen de kunst van het met volle aandacht observeren. We gaan op reis, ver weg en dichtbij. We kijken met een frisse blik naar de klusjes van alledag, naar het doodgewone leven. Behalve het haikugenre verkennen we ook enkele aan de haiku verwante genres: de haibun en de renga.
 
Over dit schijnbaar doodeenvoudige genre valt veel te vertellen. Deze cursus laat je stap voor stap ontdekken wat een haiku is. 
 
Docent: Kathy Mathys is schrijfster, literair journalist en docent creatief schrijven. Kathy leest en schrijft al jaren haiku’s. Wie haiku’s schrijft, verdiept zich in de zintuigelijke ervaring. Kathy  heeft zelfs een boek geschreven over de zintuigen, ‘Smaak. Een bitterzoete verkenning’. Sinds 2015 geeft ze geregeld workshops over zintuigelijk schrijven waarin de deelnemers zich wagen aan het haikugenre.
 
Vorm: In elke les krijg je theorie, afgewisseld met heel veel oefeningen. Elke les wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind van de vierde les krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je verder te ontwikkelen.
 
De sluiting van de inschrijving is op 31 maart 2022  20.00 uur. Rond 15 januari krijgen deelnemers de uitnodiging voor de eerste les (laatkomers krijgen deze een week na inschrijving en betaling).
 
Via funology@atos.net kun je vragen stellen over dit event.