Dansen als een Edelman

Date: 
Tuesday, 8 June, 2021 - 17:00 to 18:15
Pricing: 
€ 0,00 voor leden (incl. 1 boek) en € 0,00 voor niet leden (het boek is te koop met korting voor 25,00 euro)
Members only: 
No (all Atos employees)
Children allowed: 
Yes
Minimum age: 
12
Na dit webinar is het anders op de tv en op straat. Je verwondert je je over dingen en verbanden die er al jaren zijn maar die je nog nooit zijn opgevallen.
 
Je kijkt anders naar symbolen uit de geschiedenis, kunst & cultuur, taal, godsdienst, wetenschap, sport, media en reclame. Je zult ontdekken dat de beelden waarmee jij bekend bent, teruggaan naar precies dezelfde bron van iemand met andere (denk)beelden. Bovenal ontdek je wat deze symbolen over je eigen lichaam en geest vertellen. Een aanwinst voor iedereen die door de bomen het bos wel eens wil zien, of voor de onvoorbereide lezer die zich wil laten verrassen door zaken waar hij of zij het bestaan niet van af wist.
 
Dansen als een edelman leert je de onderliggende boodschappen van beeldtaal herkennen. Wat kun je leren van de zeven vrije kunsten, de zeven wereldwonderen van de antieke wereld en de zeven chakra’s? Antwoorden zitten verstopt in onder andere zonnebloempitten, Halloween, de ark van Noach etc.. Door duizend-en-één culturele onderwerpen in verband te brengen met bekende hedendaagse logo’s, maakt Ronald Bos betekenissen zichtbaar die anders ‘hidden in plain sight’ blijven.
 
Ronald Bos (1972) is altijd geïnteresseerd geweest in oude beschavingen, vreemde talen en occulte kennis. Tijdens zijn opleiding tot grafisch vormgever verdiepte hij zich in logodesign, waardoor hij met zijn kennis verbanden ging zien die voor anderen verborgen blijven. Het is zijn doel om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat er achter ogenschijnlijk bekende symbolen en (denk)beelden tijdloze wetenschap schuilgaat.
 
Details:
  • het betreft een online Teams event
  • er kunnen maximaal 50 deelnemers mee doen, minimum leeftijd is 12 jaar.
  • het boek "Dansen als een edelman" wordt zonder kosten toegestuurd, max. 1 per inschrijving. Een inschrijving is dus altijd voor 1 persoon en je kunt niet meer deelnemers opgeven.
  • niet leden kunnen het boek met korting aanschaffen voor 25,00 euro, dit graag dan vermelden bij de toelichting tekst van de inschrijving.
  • het boek wordt op 4 juni naar de inschrijvers gestuurd.
 
Om te kunnen inschrijven moet je ingelogd zijn. Als je geen lid bent maar wel Atos-medewerker, doe dan het volgende:
 
1. Maak een account aan op onze website (https://funology.eu/content/hoe-maak-ik-een-account-aan) met jouw DASID en zelfgekozen wachtwoord!
2. Schrijf je in door, als je ingelogd bent, onder aan dit event te clicken op Sign Me Up
3. Met een account ben je nog geen lid van FUNology. De stap naar lidmaatschap kun je wel nemen om daarna met veel korting deel te nemen aan events.
4. Lid worden en het boek voor niets thuisgestuurd krijgen? Zie https://funology.eu/content/how-do-i-become-funology-member.